Verenigingendatabank Antwerpen

Infosessie Y-dentity: extra energie op training door eenvoudige communicatie (29/09/2021) - COOP03 

Omschrijving

Na een moeilijk seizoen is het belangrijker dan ooit dat we bij de heropstart oprechte aandacht hebben voor het persoonlijke welbevinden van onze sporters. Hoe goed onze bedoelingen ook zijn, communicatiefouten maken we elk seizoen opnieuw. Met soms erg ingrijpende gevolgen…

Deze infosessie biedt trainers en sporters de kans om gebruik te maken van een uiterst toegankelijke, doch vernieuwende communicatie-methodiek. Aan de hand van 4 persoonlijke quotes krijgen we een breder antwoord op de vraag “Waarom vind jij jouw sport leuk?”. Verrassend genoeg kunnen we bergen verzetten met de alternatieve antwoorden op deze wel heel eenvoudige vraag.    

“Het voelt alsof ik in het hoofd en het hart van al mijn sporters kijk!”

Achtergrond

Elke kind dat zichzelf durft te zijn en ook mag zijn, staat pas echt centraal!

De communicatie in een trainingsgroep verloopt efficiënt als …

  1. een trainer niet enkel in competenties denkt over atleten, maar vooral ook erg gericht aandacht kan geven aan ieders beleving. Zonder al te veel inspanning en tijdverlies.
  2. gedrag niet langer geïnterpreteerd wordt op basis van veronderstellingen.

Gedurende een interactieve infosessie werken we met concrete voorbeelden en met eigen inbreng. “Wat zijn jouw voorkeuren als trainer en wat kost je energie? Wat is herkenbaar in jouw team? Waarom is het een voordeel om aandacht te hebben voor het zelfbewustzijn en de emoties van je spelers?”

Tips en ervaringen worden uitgewisseld.  

Locatie

De opleiding vindt plaats in de kantine van Deugd en Moed, Oorderseweg 83, Ekeren.

Toelatingsvoorwaarden

  • Geen diplomavereisten
  • Het accent ligt op sporters in ontwikkeling van 10 t.e.m. 21 jaar. Je bent dus bij voorkeur actief als trainer in deze leeftijdscategorie.

 29/9
 van 20 tot 22 uur
 Matig

Gymhal De Schinde
Oorderseweg 83
2180 Ekeren (Antwerpen)

Contactpersoon
Yeray Luxem
yeray_luxem@hotmail.com